Angyalok Bakancsban

Angyalok Bakancsban
AB

2015. április 7., kedd

Jégkrém/ Shake DIY

 Itt a tavasz 2. hónapja, és az idő innentől már csak jobb lesz, a nyár velejárója a meleg, és a meleg mellé nagyon jól tud esni egy kis jégkrém / jégkása. Dehát nem mindig akad a háznál, viszont most pár alapvető eszközzel és élelmiszerrel összehozhatunk fagylaltot / jégkását pár perc alatt. ;)


Mégis mi kell a csodához ;

Szóval, először is ahhoz, hogy elkészítsük ezt az egészet, egy kis türelem, és persze gyakorlás kell, elsőre is el lehet készíteni, de van , hogy csak sokadjára sikerül úgy, ahogy szeretnénk.

Kell hozzá:
  •  1 pohár tej.
  • 2.5 evőkanál cukor
  • Egy tábla jég. (Kép linkelve annak aki nem érti ;))
  • Két zárható tasakos zacskó.
  • 1.5 kanál só
  • Kesztyű
...és gondolom, mindenkiben felvetődött a kérdés, hogy ez mégis hogyan lehetséges. Az alábbiakban pár egyszerű lépésben bemutatom, hogy mégis hogyan működik a varázslat ;)

  •  Első lépésben a tejet öntsük bele a cukorral az első  zárható zacskóba, majd szorítsuk ki belőle a levegőt és zárjuk be a zacskót.
  • Másodszor a 2. zacskóba szórjuk bele a jeget, majd öntsük rá a másfél kanál sót (ok ; a sótól hidegebb lesz a jég ;)). Tegyétek bele az első zacskót a 2. - ba.
  • Rázzátok a kesztyűben 5 percig, ha milk shaket szeretnétek, és 8-12 percig, ha fagylaltot (WARNING , ha lyuk van a zacskón, akkor az egész fagyi kárba mehet).
  • Végül bontsátok fel a zacskókat, és kaparjátok / öntsétek ki egy pohárba a fagyos tejet, ami a cukornak köszönhetően édes, és a shake vagy a fagylalt már ehető is ;) (A rázás időtartamától függően keményedik meg a folyadék).
  • Tálalási tippek ; Rakhatunk a tetejére gyümölcsöt / gumimacit / vattacukrot / csoki szirupot  és ha a cukor mellé 2 kanál kakaót is teszünk, akkor a milk shakünk csokis lesz ;)


Sok sikert az elkészítéshez!
-Dor!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése